Skip to content
0754 308 781 office[at]kseo.ro
Optimizarea SEO si avantajele acesteia

Optimizare SEO şi Avantaje

Optimizare SEO si AvantajeOptimizare SEO şi Avantaje – în acest articol am să demonstrez cât este de importantă viteza de încarcare în browser şi testele create cu Page Speed pentru Firefox sau Chrome şi Page Speed Insights, de la Google. În anul 2010, reprezentanţii Google, au declarat că viteza de încarcare a site-ului în browser poate avea impact parţial asupra rezultatelor organice şi cred că acest lucru se intamplă.

Haideţi să vedem câte site-uri din România, sunt foarte bine optimizate! Puteţi testa online şi să reveniţi cu un comentariu la acest articol. Desigur, acest articol va “deranja”, firmele consacrate din România, care vând servicii SEO şi au website-uri foarte slab optimizate. Lasând la o partea de întepături pe care le voi primi haideţi să vedem cât de prioritară este aceasta optimizare pentru site-ul Dvs. şi ce avantaje poate aduce.[divider]

Ce pierderi putem avea cu o optimizare SEO, slabă!

Am citit cu ceva timp în urmă că Amazon, a făcut un studiu pentru viteza de încarcare a website-ului în browsere şi veniturile online de la clienţi după optimizarea site-ului. La momentul acela a fost demonstrat că fiecare întarziere de 100 milisecunde, care pentru un website normal nu înseamnă nimic, website-ul a dus la pierderi de 1%, din vânzarile online şi acest lucru este perfect normal daca vom calcula traficul mare de pe acest website. Sumele pierdute pot ajunge la milioane de dolari/lună, curios nu?

Daca morcovi semeni, morcovi culegi!

Daca morcovi semeni, morcovi culegiUn alt studiu efectuat pe un website din America, prin anul 2011, care se ocupă de donaţii pentru politicieni, a redus timpul de încarcare a paginii de start de la 5 secunde la 2 secunde şi donaţiile au fost ridicate cu un procent de 14%. Sumele încasate pentru campaniile electorale au avut o depăşire de peste 34 milioane de dolari. Vă puteţi imagina ce înseamnă acest lucru? Ce pierderi pot exista dacă un website este optimizat foarte prost?

Articolele şi demonstraţiile create de mine pe diverse site-uri, legate de acest subiect, au atins foarte multe companii care preasteză servicii SEO şi care au încercat să optimizeze site-urile aşa cum au putut. Problema este că ei se bazeaza pe locul ocupat actualmente în rezultatele organice şi nu inteleg că oricând un website nou care este optimizat bine, va trece în faţa lor. Mii de companii au pierdut milioane de dolari din cauza proastei optimizări a site-ului şi încapabilitatea administratorilor care se ocupau de optimizarea şi promovarea acestor site-uri.[divider]

Ce pot face pentru optimizarea site-ului meu?

În termeni simpli, ar trebui să testaţi site-ul cu tool-uri, oferite gratuit de diverse site-uri în Internet. Alegerea cea mai bună este Google PageSpeed Insights, pentru că peste 90%, din căutarile pe Internet se fac pe Google şi în general afacerile online se bazează pe acest motor de căutare. Dacă testerele oferite gratuit de Google, nu sunt considerate o prioritate pentru site-ul Dvs., este ca şi cum nu aţi respecta regulile din ţara în care trăiţi şi aici mă refer la regulile de bază care nu pot fi ignorate![divider]

Cum pot optimiza un website?

Optimizarea unui website se poate face doar dacă aveţi cunostinţe minime de CSS, JavaScript şi PHP sau HTML. În primul rând va trebui să reducem dimensiunea în Kb, a paginilor şi aici mă refer la:

  • Imagini
  • Fişiere CSS
  • Fişiere JavaScript

Dacă aţi observat, foarte multe firme de hosting oferă pachete cu trafic limitat. Dacă site-ul Dvs., este bine optimizat şi compresat, volumul de trafic va fi mult mai mic. Se ştie foarte bine că majoritatea firmelor de hosting “ciupesc”, la trafic sau la ofertele afişate în website. Foarte mult contează firma de hosting, ce vă oferă, cât de reală este oferta şi cum răspund la eventualele probleme de pe server.

Acum câteva zile am fost sunat de un client din Bucureşti, că firma de hosting a oprit accesul la site din cauza traficului prea mare. Am intrat pe server şi am citit ce resurse ar fi trebuit să aibă clientul meu la pachetul cumparat. Stupoare, nu avea limită de trafic, nu avea limită de spaţiu pe server şi totuşi la un trafic de 700-1000 de vizitatori pe zi, site-ul a fost blocat de această companie.[divider]

În următorul articol voi explica cum puteţi optimiza un website dacă nu aveţi resurse financiare pentru angajarea unei companii care să facă acest lucru însă nu uitaţi – înainte să apelaţi la o companie care oferă servicii SEO, testaţi site-ul companiei respective întai şi apoi apelaţi dacă într-adevăr sunt capabili în acest domeniu.

Citiţi mai mult despre Google PageSpeed Insights şi despre Optimizarea SEO